Eroii MAI, onorați cu ocazia Zilei Ministerului Afacerilor Interne

Joi, 16 iulie 2020, cu ocazia Zilei Ministerului Afacerilor Interne au fost acordate distincții unor angajați care s-au remarcat, în ultimul an, prin fapte deosebite, acte de eroism sau prin inițierea sau participarea la acțiuni caritabile.

Astfel, 26 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, precum și cadre de la Inspectoratul General de Aviație și Clubul Sportiv Dinamo au fost felicitați de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA, care le-a acordat Emblema de Onoare a MAI.
Totodată, pentru servicii și fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului instituției, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov i-a fost conferită Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne. Cei 12 lucrători ai Serviciului au destructurat o rețea care abandona în spații nepermise sau distrugea în mod neconform deșeuri medicale periculoase provenite de la unități sanitare ce asigură asistența medicală a pacienților testați pozitiv cu noul tip de coronavirus.

„Sunt mândru că facem parte din această echipă şi vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că, într-o perioadă dificilă, într-o perioadă complicată, MAI a redevenit acea instituţie de elită de care are nevoie România. Gradul de apreciere în rândul românilor, care în prezent s-a dublat faţă de luna noiembrie a anului trecut, este dovada faptului că voi vă faceţi datoria şi că românii apreciază efortul, devotamentul şi sacrificiul vostru. Avem onoarea şi privilegiul să ne onorăm eroii şi, în acelaşi timp, să apreciem camarazii, care de-a lungul activităţilor au demonstrat că fac cinste Ministerului Afacerilor Interne şi României, prin gesturi, prin acţiuni care trec dincolo de a-şi exercita o meserie. (…) Orice viață salvată, orice efort pe care îl faceți este acea scânteie care aprinde lumina speranței, speranța într-o lume mai bună, speranța că împreună putem deveni o națiune respectată și apreciată în întreaga lume.”, a declarat ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, în fața celor prezenți.

În cadrul ceremoniei au fost cinstiți, de asemenea, eroii ministerului care și-au pierdut viața la datorie, în memoria acestora fiind desfășurat Apelul Solemn.


Alte articole:
Skip to content