Exercițiu de intervenție în caz de incendiu la Spitalul MAI

Astăzi, 21 octombrie, la nivelul Spitalului de Urgență al M.A.I. „Prof. dr. Dimitrie Gerota” va avea loc un exercițiu de alarmare, evacuare și intervenție în caz incendiu, cu scopul de a asigura reacția unitară a personalului unității medicale în cazul producerii unui astfel de eveniment.

Astfel, în cadrul acestei situații tactice, se va avea în vedere formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unui incendiu, implicit și exersarea, de către personalul medical, a procedurilor de urgență într-un mediu simulat, dar sigur.

În cadrul exercițiului, participanții se vor familiariza cu procedurile de intervenție în cazul unui incendiu, pornind de la utilizarea mijloacelor și dispozitivelor tehnice specifice (sisteme de alarmare, hidranți, stingătoare etc.), până la exersarea deprinderilor și a modalităților de acțiune în astfel de situații (evacuare, măsuri de prim-ajutor etc.)

La acest eveniment vor participa personal medical și auxiliar, pacienți, precum și forțe de intervenție din cadrul I.S.U. București-Ilfov.

După încheierea exercițiului, se va realiza evaluarea eficienței procedurilor de alarmare și evacuare, urmând ca acestea să fie modificate sau îmbunătățite, în funcție de rezultatele obținute.


Alte articole:
Sari la conținut