Mesajul ministrului afacerilor interne, Ion-Marcel VELA, cu prilejul Zilei Naționale a României

Românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională purtând în suflet dragostea față de țară, față de tradițiile strămoșești și față de înaintașii care   s-au jertfit pentru România.

Sărbătorirea Zilei Naționale, acum, la 30 de ani de la Revoluția din 1989, ne obligă, o dată în plus, să prețuim și să respectăm sacrificiul celor care ne-au redat libertatea și posibilitatea ca astăzi să fim o țară europeană în adevăratul sens al cuvântului.
Astăzi, suntem un popor liber și trebuie să ne bucurăm de acest prețios dar    într-un stat sigur, în care drepturile fundamentale și aspirațiile legitime ne sunt apărate permanent de instituțiile statului.
Ca ministru al afacerilor interne m-am angajat să fiu în slujba românilor, împreună cu toți colegii mei din această instituție, pentru a le oferi siguranță, normalitate și încredere în Statul Român.

Gândul nostru se îndreaptă astăzi și către militarii și polițiștii care sărbătoresc 1 Decembrie departe de țară, dar cu România în suflet, reprezentându-ne cu onoare în teatrele de operații și în misiunile internaționale.

Dragi români,
Împreună, astăzi, trebuie să ne amintim cu recunoștință, prețuire și respect de toți militarii și polițiștii care au murit la datorie, de cei răniți în misiuni și de familiile lor. Faptele de eroism dau sens unei țări, dau sens României – viitor și istorie pentru generațiile care ne urmează.

Să nu uităm că viitorul, continuitatea României se construiesc de fiecare dintre noi, în numele unui ideal comun. Cred cu tărie în solidaritatea și puterea de muncă a românilor, în capacitatea de a face România să prospere.

La mulți ani, români! La mulți ani, România!  


Alte articole:
Skip to content