Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian BODE, cu ocazia ceremoniei de absolvire a promoției noiembrie 2021 – septembrie 2022 a Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu”

Dragi absolvenți,

Astăzi deveniți pompieri cu acte în regulă, moment pentru care v-ați pregătit întregul an și care va rămâne un reper extrem de important pentru întreaga voastră carieră.

Vă felicit pentru alegerea făcută mai ales în aceste timpuri dificile care reclamă solidaritate, profesionalism pentru a face față provocărilor, dar mai ales dăruire și pricepere.

Sunt convins că ați ales meseria de pompier salvator știind riscurile la care vă expuneți, dar ați făcut această alegere cu sufletul și din dorința de a fi aproape de oameni.

Voi, toți cei 296 de absolvenți, reprezentați forțele proaspete mult așteptate atât de cetățeni, cât și de colegii voștri.

În calitate de pompieri salvatori vă luați angajamentul să urmați un drum al sacrificiului, să înfruntați orice pericol chiar cu prețul vieții.

Beneficiați de un capital de încredere din partea oamenilor aflat la cele mai înalte cote, iar acest lucru vă obligă să tratați fiecare intervenție cu maximă responsabilitate, profesionalism și, nu în ultimul rând, cu dăruire.

Îmbrăcați o uniformă respectată și admirată de români, dar să fiți convinși că admirația și respectul semenilor voștri nu au fost câștigate ușor.

Dincolo de misiunile zilnice pe care le veți avea de desfășurat în țară, veți fi puși în situația să reprezentați România în misiuni externe. Colegii voștri pompieri au dat dovada celui mai înalt profesionalism și au reprezentat România cu mândrie oriunde a fost nevoie de ei.

Cele mai recente momente în care pompierii români s-au remarcat au fost cele din Franța și Grecia și au uimit o lume întreagă cu prestația lor. Urmați-le exemplul si veți câștiga aprecierea tuturor.

Pompierii români sunt un pilon de bază a ceea ce înseamnă mecanismul european de protecție civilă, fiind totodată un un partener activ și de încredere la nivel internațional.

Felicit corpul profesoral al Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti, care a contribuit la formarea și pregătirea tinerilor absolvenți, asigurându-se astfel că vor face față oricăror provocări.

Un gând bun pentru părinți și cei dragi care v-au îndrumat pașii si v-au susținut în alegerea făcută. Știu că nu le-a fost ușor, dar cu siguranță sunt mândri de voi.

În încheiere, doresc să vă urez succes în misiuni, să vă întoarceți, de fiecare dată, cu bine la familiile voastre și să faceți cinste nobilei misiuni de salvator. Ne bazăm pe  profesionalismul, dăruirea și eroismul vostru.

 

  


Alte articole:
Sari la conținut