Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu ocazia Zilei aniversare a ISU București-Ilfov

Sărbătorim, astăzi, 178 de ani de la înființarea primei formațiuni de pompieri din București, devenită acum Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, cea mai complexă structură profesionistă pentru intervenție în situații de urgență din România.
De atunci, pompierii răspund cu credință tuturor provocărilor acestei zone care are un specific aparte, fiind cea mai întinsă așezare urbană a țării, cu cea mai mare densitate a populației și cu cea mai intensă activitate economică și socială.

Intervențiile la care sunt chemați să răspundă pompierii în zona administrativ teritorială a municipiului București și a județului Ilfov sunt dintre cele mai complexe și necesită o coordonare exemplară, dar și o alocare eficientă a resurselor în teren.
Aproape o treime din cazuistica națională a situațiilor de urgență este gestionată de această structură de elită a pompierilor care are ca misiune protejarea vieții oamenilor, a bunurilor și a valorilor materiale ale acestora.

Pompieri, paramedici, scafandri sau alpiniști, cu toții sunt profesioniști devotați pentru care fiecare misiune îndeplinită și fiecare viață salvată demonstrează că ceea ce fac este mai mult decât o meserie, este, înainte de toate, o vocație.

Am toată aprecierea pentru implicarea și devotamentul cu care duc la îndeplinire fiecare misiune încredințată și pentru rolul pe care și l-au asumat odată cu alegerea acestei profesii. Iar cel mai bun reper al activității acestor bravi salvatori este încrederea de care se bucură din partea noastră, a tuturor.

Cu recunoștință și admirație, le spun astăzi La mulți ani! tuturor angajaților ISU București – Ilfov, având credința că vor fi întotdeauna aceiași apărători neînfricați ai cetățenilor și ai comunităților în slujba cărora se află.

Le doresc sănătate și succes în misiunile viitoare!


Alte articole:
Sari la conținut