Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu ocazia Zilei Pașaportului Românesc

Între momentele aniversare ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Ziua Pașaportului Românesc are o încărcătură simbolică aparte, pașaportul fiind documentul care, în mod tradițional, este legat de un drept fundamental: dreptul la liberă circulație.

Cei 110 de ani de existență ai pașaportului românesc ne vorbesc despre evoluția și modernizarea acestui serviciu public.

Acest document de călătorie este un simbol al libertății și demnității fiind produsul evoluțiilor din societate și al demersurilor de reafirmare continuă a drepturilor și libertăților cetățenești fundamentale.

Deținerea unui astfel de document de călătorie a cunoscut de-a lungul timpului semnificații multiple în funcție de momentele istorice trăite, dar și de dorințele și aspirațiile cetățenilor.

Rezultatul acestui parcurs istoric este acela că românii au astăzi un document de călătorie sigur și eficient care le asigură libertatea de mișcare peste tot în lume.

În continuare, exigențele rămân la un nivel înalt și ele vizează cresterea gradului de accesibilitate, flexibilitate și cât mai puțină birocrație.

Doresc să transmit tuturor celor care își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor publice comunitare că apreciez modul în care s-au mobilizat în aceste zile în care există o presiune publică uriașă asupra acestui serviciu.

Volumul de muncă este imens, un record al ultimilor ani fără îndoială, ceea ce a reclamat o organizare și coordonare din partea structurii de pașapoarte. Ați reușit să răspundeți eficient unei cereri crescute, ceea ce dovedește capacitatea mare de adaptabilitate a acestei structuri, dar mai ales profesionalismul celor care și-au asumat să ofere un serviciu public de calitate cetățenilor.

De altfel, inițiativele dumneavoastră în sensul modernizării sunt cunoscute, ele trebuie consolidate și adaptate mereu provocărilor care apar.
Vă doresc tuturor multă putere de muncă și să nu uitați că în centrul preocupărilor dumneavoastră este mereu cetățeanul care așteaptă un serviciu public eficient, modern și de calitate.

La mulți ani!


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut