Mesajul Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, cu ocazia Zilei Permisului Românesc

Ziua Permisului Românesc este un reper instituțional important, moment de sărbătoare pentru profesioniștii Ministerului Afacerilor Interne implicați în gestionarea problematicii din domeniu, dar și simbol al responsabilității celor care își asumă calitatea de conducător auto.

Dacă în urmă cu mai bine de un secol a conduce o mașină era un fapt exotic, astăzi conducerea unui autovehiculul a devenit o normalitate, oscilând între plăcerea și necesitatea de a conduce.

Ministerul Afacerilor Interne a răspuns cu profesionalism cererii tot mai mari de candidați la statutul de conducător auto, sens în care a asigurat un cadru legal adecvat acestui domeniu, concomitent cu pregătirea continuă a personalului și punerea la dispoziție a mijloacelor tehnice necesare oferirii unui serviciu public de calitate.

A deține un permis de conducere presupune responsabilitate și asumare, atât din partea emitentului cât și a posesorului. Tocmai de aceea am susținut – ca de altfel pentru toate domeniile de activitate – că integritatea este principala calitate instituțională, sens în care voi sprijini orice demers care are ca scop curățarea ori reașezarea structurilor Ministerului pe calea instituțională firească.

În  ceea ce privește posesorii de permise de conducere, le doresc să se bucure de acest document, de libertatea și bucuria de a călători, iar cei care încalcă legea să își asume faptul că „brevetul” de șofer – cum se spunea în trecut, se poate pierde mai rapid decât s-a dobândit.

  Cu ocazia Zilei Permisului Românesc doresc să le transmit tuturor celor care gestionează la nivelul MAI această problematică, urări de sănătate, putere de muncă și să rămână fideli principiilor care ghidează Ministerul Afacerilor Interne: Integritate și Lege!

La mulți ani!


Alte articole:
Sari la conținut