Mesajul secretarului de stat Dumitru-Daniel Chirilă cu ocazia Zilei Armatei Române

25 Octombrie este unul dintre cele mai importante repere istorice ale românilor, un moment care ne amintește că temelia păcii, stabilității și dezvoltării statului național român a fost clădită pe jertfa și unirea în voință a înaintașilor noștri.

Ziua Armatei Române ne va aminti întotdeauna de ultima palmă de pământ românesc eliberată de sub ocupație străină în 1944, dar și de toate acele momente cruciale ale istoriei noastre, care ne fac mândri peste generații de faptele eroice ale militarilor noștri.

Cu acest prilej, celebrăm, prin excelență, curajul, patriotismul și spiritul de sacrificiu, valori care ne unesc pe toți cei care ne desfășurăm activitatea în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Sunt valori pe care trebuie să le apărăm și să le promovăm, zi de zi, noi toți cei care ne-am angajat să slujim această țară.

Avem datoria să-i omagiem atât pe militarii care s-au sacrificat pentru devenirea României de astăzi, cât și pe cei care, mai recent, în ultimii ani, și-au pierdut viața în teatrele de operații.

Am deplină încredere că Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne vor colabora și în continuare la fel de bine pentru siguranța și viitorul românilor, având ca fundament comun istoria, principiile, valorile și interesele României.

Împreună cu întreaga conducere a Ministerului Afacerilor Interne, mă alătur tuturor românilor de a căror încredere se bucură Armata Noastră și transmit recunoștința, respectul și prețuirea pentru militarii de azi și de ieri.

La ceas aniversar, vă mulțumim pentru că asigurați liniștea și pacea României, pentru misiunile în numele libertății și democrației  și vă dorim succes în activitatea viitoare!

La mulți ani!


Alte articole:
Sari la conținut