Ministerul Afacerilor Interne a decis relocarea polițiștilor din structurile operative care își desfășoară activitatea în clădirea din strada Eforie nr. 3, sector 5, București, în alte spații ale ministerului, din cauza încadrării clădirii în clasa de risc seismic ridicat.

În data de 29.11.2019, a fost finalizată și prezentată expertiza tehnică a construcției situată pe strada Eforie nr. 3, sector 5, București și a rezultat faptul că aceasta se încadrează în clasa de risc seismic RsI, corespunzând construcțiilor cu risc de prăbușire la cutremur.

Expertul tehnic a constatat, în urma verificărilor, că demolarea construcției existente și reconstruirea cu o structură de rezistență corect dimensionată reprezintă cea mai eficientă soluție.

În data de 02.12.2019, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus măsuri pentru relocarea polițiștilor din structurile operative ce își desfășoară activitatea în incinta clădirii , în principal cadre ale Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

Având în vedere suprafața desfășurată a clădirii, respectiv peste 13.000 mp, au fost identificate, într-o primă etapă, soluții privind restrângerea activității structurilor existente și comasarea lucrătorilor în alte spații ale M.A.I., soluții definitivate în cadrul întâlnirii din data de 12.12.2019, la care au participat factori decizionali din cadrul structurilor menționate, precum și a conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, începând cu data de 13.12.2019, au fost dispuse măsuri concrete privind mutarea efectivă a personalului ce își desfășoară activitatea în clădirea care nu mai corespunde din punct de vedere tehnic.

Referitor la informațiile vehiculate în spațiul public, privind desființarea unor structuri ce țin de palierul de cultură și tradiții al MAI, facem precizarea că relocarea angajaților acestor structuri în alte spații nu presupune desființarea Direcțiilor, Serviciilor sau Birourilor din care aceștia fac parte.

Mutările decise au ținut cont de eficientizarea utilizării spațiilor aflate la dispoziție și de proximitatea față de alte structuri cu care Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Inspectoratul General pentru Imigrări colaborează în mod uzual.

Astfel, Centrul Cultural al MAI își va desfășura în continuare activitatea în alte spații puse la dispoziție prin grija Direcției Generale Logistice.


Alte articole:
Skip to content