Ministrul Ion Marcel VELA a acordat Placheta de Onoare a M.A.I.  contigentului jandarmilor români din Afganistan, în semn de apreciere a activității în teatrele de operații

Cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o în Afganistan, la începutul acestei săptămâni,  la baza militară din Kabul, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a acordat Placheta de Onoare a M.A.I.  contigentului jandarmilor în semn de apreciere a activității în teatrele de operații.

Placheta a fost acordată comandantului Contigentului de jandarmi din Afganistan, colonel Ionuţ-Gabriel Cîmpanu, în prezența întregului detașament, care a fost felicitat pentru profesionalismul de care a dat dovadă. La moment au fost prezenți ministrul apărării  naționale, Nicolae Ionel Ciucă, Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, reprezentați din conducerea Armatei Române și alți militari aflați în misiune în Afganistan.

Ministrul Ion Marcel VELA le-a mulțumit jandarmilor pentru modul în care își fac datoria într-unul dintre cele mai fierbinți puncte ale lumii.

Cu același prilej, ministrul afacerilor interne a oferit Placheta și emblema de onoare cu însemnele heraldice ale M.A.I. domnului Trevor J. Bredenkam, colonel în armata americană, în prezent comandant al Comandamentului de Instruire, Consiliere şi Asistenţă din Regiunea de Sud (Train Advice Assist Command – South / TAAC-South), pentru sprijinul acordat militarilor români în îndeplinirea misiunilor din Afganistan.

Totodată, comandantul Trevor J. Bredenkam a oferit ministrului afacerilor interne însemnul onorific al Comandamentului pentru Pregătire, Consiliere și Asistență – Sud al misiunii RSM și placheta unității sale.

Ca dovadă a aprecierii jandarmilor români, începând cu luna ianuarie, Ministerul Afacerilor Interne va avea reprezentare la cel mai înalt nivel în Kabul, în cadrul comandamentului misiunii RSM (Resolute Support Mission) din Afganistan.

Astfel, colonelul de jandarmi Gabriel Dănuț Oanță a primit astăzi aprobarea din partea M.A.I. pentru a ocupa cea mai înaltă funcție de către un român, respectiv de  director adjunct al Departamentului RSM HQ Kabul, departament ce va coordona întreg procesul de pregătire a efectivelor afgane în domeniul forțelor de securitate internă.

 


Alte articole:
Skip to content