Misiuni de sprijin pentru comunitățile ce pot fi afectate de fenomenele hidrometeorologice

Având în vedere prognozele hidrometeorologice emise de meteorologi, care vizează manifestarea fenomenelor de vreme rea în majoritatea județelor țării, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a  dispus unităților subordonate suplimentarea rezervelor de personal. Măsura vizează eficientizarea misiunilor de sprijin pentru comunitățile posibil a fi afectate, precum și a autorităților administrației publice locale.

Încă de ieri, în județele aflate sub incidența avertizărilor de cod portocaliu, au fost activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, unde se regăsesc reprezentanții tuturor instituțiilor abilitate în gestionarea inundațiilor.

Totodată, în urma întâlnirii de lucru care a avut loc astăzi, s-au dispus măsuri pentru monitorizarea cursurilor de apă și pregătirea tehnicii specifice de intervenție în astfel de situații, astfel încât acțiunile de limitare și înlăturare a efectelor să fie optim acoperite.

Tot astăzi, pentru evaluarea și coordonarea optimă a misiunilor derulate la nivel național, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus activarea  Grupei Operative.


Alte articole:
Sari la conținut