O intervenție în fiecare minut, în ultimele 24 de ore!

Aproximativ 1.700 situații de urgență au fost gestionate de către salvatori, la nivel național, în cursul zilei de ieri (27.05.2024).

Astfel, în ultimele 24 de ore, pompierii militari au acționat pentru stingerea celor 62 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării și pentru gestionarea celor 194 de situații ce puteau pune în pericol viețile și bunurile semenilor, precum și integritatea animalelor.

În acest interval de timp, echipajele SMURD au răspuns cu promptitudine la 1.428 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

De asemenea, în perioada analizată, pentru protecția populației, au fost transmise 15 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, 13 dintre acestea semnalând prezența animalelor periculoase în județele Argeș, Buzău, Constanța, Covasna , Harghita și Mureș.

Pentru a fi informat și pregătit în legătură cu modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență, accesează Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro și descarcă aplicația mobilă DSU, care sunt instrumente esențiale în acest sens.

ChatBot-ul de pe fiipregătit.ro și ghidurile de învățare de pe aplicația DSU te așteaptă! Intră acum pe fiipregătit.ro și descarcă, gratuit, aplicația de mobil DSU, pentru a fi la curent permanent cu metodele preventive în caz de urgență.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Misiuni de asistență medicală: 1.674. Citiți aici

28 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.022 evenimente gestionate de efectivele MAI. Citiți aici

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut