La data de 27 martie 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 14 Poliție au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, și 8 mandate de aducere, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal de furt calificat, tentativă la tâlhărie calificată, tăinuire și proxenetism, creând astfel victimelor un prejudiciu de peste 33.000 de lei.
Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada noiembrie 2023 – prezent, mai mulți bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 38 de ani, prin intermediul unor anunțuri postate în mediul online, sub pretextul oferirii de servicii sexuale, ar fi atras în locuințele pe care le aveau închiriate în Capitală, persoanele vătămate.
Totodată, bărbații în cauză, deghizați în femeie, ar fi profitat de neatenția victimelor și ar fi sustras mai multe sume de bani, precum și mai multe bijuterii din metal prețios și un telefon mobil.
De asemenea, la data de 23 februarie 2024, după ce ar fi prestat serviciile solicitate de victimă, unul dintre bănuiți ar fi pătruns, fără drept, în locuința acesteia, situată în județul Ilfov și prin violență fizică, ar fi încercat să-i sustragă o altă sumă de bani, împreună cu un bărbat în vârstă de 26 de ani.
În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.
Persoanele bănuite au fost conduse la sediul subunității de poliție, în vederea audierii. Astfel, cinci bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 14 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, tentativă la tâlhărie calificată, tăinuire și proxenetism.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.