Percheziții domiciliare, într-un dosar de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc

La data de 10 iulie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

Din materialul probator administrat a rezultat că, în anul 2024, trei persoane ar fi inițiat și constituit un grup infracțional organizat, în scopul obținerii de beneficii materiale din vânzarea de droguri de risc și mare risc.

În perioada iunie – iulie 2024, acestea ar fi procurat, deținut și comercializat diverse cantități de canabis (drog de risc) și comprimate ecstasy (drog de mare risc) către consumatori din județul Arad.

În cursul acestei zile, 10 iulie, una dintre persoanele cercetate a fost prinsă în flagrant delict în timp ce vindea 777 de comprimate ecstasy şi 2 kilograme de canabis pentru 28.000 de lei, însă a reușit să se sustragă de la urmărirea penală.

Celelalte două persoane, membre ale grupului infracțional organizat, au fost conduse, pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate sume de bani în lei și euro, bunuri folosite în activitea infracţională, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, au fost indisponibilizate 3 autoturisme.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a participat la evenimentul de celebrare a 160 de ani de la înființarea Poliției de Frontieră. Detalii aici

Peste 1.600 de misiuni de asistență medicală în ultimele 24 de ore

Peste 28.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC

1.027 de posibile infracțiuni au fost semnalate

Pentru protejarea cetățenilor, efectivele MAI au intervenit la 5.458 de evenimente.

Intervenția ministrului Afacerilor interne, Cătălin Predoiu, la Euronews România, în urma reuniunii informale JAI de la Budapesta. Detalii aici

Sari la conținut