Persoană arestată preventiv pentru trafic de droguri de risc

La data de 9 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Brașov, la locuința unui bărbat, de 39 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, pe parcursul anului 2024, acesta ar fi înființat și dezvoltat o cultură de canabis indoor, în scopul comercializării către consumatori din județul Brașov.

În urma percheziției, în una dintre camerele locuinței, modificată și amenajată în scopul creării unui ecosistem închis pentru cultivarea plantelor, polițiștii și procurorii au descoperit și indisponibilizat o instalație destinată cultivării indoor a plantelor de canabis, camera fiind securizată prin intermediul unui sistem de închidere monitorizat.

De asemenea, în locuința bărbatului a fost descoperit și un cort, 15 plante de canabis, aflate în diverse stadii de dezvoltare.

La data de 9 iulie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea bărbatului.

La data de 10 iulie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a admis propunerea de arestare preventivă a persoanei cercetate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut