Peste 5.000 de persoane au participat la „Ziua Porților Deschise pentru Copii la MAI”

Miercuri, 31 mai a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc cea de-a XIII-a ediție a evenimentului „Ziua Porților Deschise pentru Copii”, organizat în contextul sărbătoririi Zilei Internaționale a Copiilor.

Ne-am bucurat că, anul acesta, aproximativ 5.000 de copii, părinți și bunici ne-au onorat invitația de a vizita sediul Ministerului Afacerilor Interne. Ei au avut ocazia să vadă biroul ministrului și să își facă poze din celebrul balcon al clădirii MAI. Cei mai mici vizitatori au fost încântați să vadă drapele și uniforme de epocă, să primească specimene de cărți de identitate și de permise de conducere, precum și să participe la tombole cu premii potrivite vârstei.

În parcarea din fața ministerului au fost expuse autoturisme ale Poliției, mașini de epocă, autospeciale ale Jandarmeriei, mașini de pompieri, ambarcațiuni ale Poliției de Frontieră și un elicopter SMURD, dar și diverse dispozitive, materiale și echipamente folosite de structurile MAI. De asemenea, au fost prezenți caii Jandarmeriei și câinii care participă alături de angajații MAI la misiunile operative.

Pe parcursul zilei, au fost organizate o serie de momente interesante: demonstrații de dresaj canin, exerciții de autoapărare, lecții de prim-ajutor.

Totodată, specialiștii de la structurile de prevenire le-au oferit copiilor sfaturi utile pe subiecte de interes, adaptate vârstei lor.

În această zi specială, temporar, funcțiile de conducere din minister, au fost încredințate copiilor care și-au îndeplinit exemplar misiunea.

Mulțumim copiilor pentru vizită și îi așteptăm și cu alte ocazii festive!

*

Vă informăm, cu acest prilej, că, la nivel național sunt 10.530 de copii (cu vârsta până în 17 ani), a căror zi de naștere este 1 iunie, în total, 69.255 de români fiind născuți de Ziua Internațională a copilului.

La mulți ani tuturor copiilor!


Alte articole:
Sari la conținut