Pregătirile pentru sezonul rece, un punct important pe agenda de lucru a MAI

Joi, 21.10.2021, la sediul MAI, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian BODE, a ministrului interimar al Transporturilor și Infrastructurii, Dan VÎLCEANU și a ministrului Energiei, Virgil POPESCU, a avut loc o ședință, în sistem videoconferință, cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, având ca temă pregătirile pentru sezonul rece.

Ședința a fost condusă de Prim-ministrul interimar, domnul Florin CÎȚU.

În cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă principalele atribuții ale instituțiilor cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență generate de vremea severă și a fost analizat stadiul pregătirilor pentru iarnă, pe fiecare palier de responsabilitate.

Ministrul Afacerilor Interne a menționat că este esențial să existe o bună colaborare între toți factorii responsabili cu gestionarea situațiilor de urgență, structuri teritoriale ale MAI, reprezentanți ai altor instituții sau autorități locale, precizând că în joc este buna funcționare a unor sisteme vitale ale statului – transport, energie, comunicații, dar și asigurarea accesului cetățenilor la servicii esențiale precum cele de sănătate, educație, sociale.

Oamenii trebuie să știe că se pot baza pe noi atunci când se confruntă cu probleme. Prioritatea noastră, a autorităților, este să intervenim în cel mai scurt timp în sprijinul oamenilor, astfel încât disconfortul creat de vremea severă să fie minim”, a declarat, în cadrul ședinței, Lucian BODE.

Totodată, oficialul le-a cerut prefecților să identifice cu celeritate, la nivelul fiecărui județ, punctele critice unde în anii precedenți au fost probleme, dar și care sunt resursele de care dispun, mijloace de intervenție, combustibil, precum și necesarul de suplimentare a acestor resurse.

La finalul întâlnirii, ministrul le-a solicitat tuturor factorilor implicați profesionalism în gestionarea pregătirilor pentru iarnă, precizând că gestionarea sezonului rece implică un efort instituțional coordonat și integrat, care reclamă mobilizare exemplară 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

La ședința de la sediul MAI au mai participat secretari de stat și directori din cele trei ministere, precum și reprezentanți din conducerile Institutului Național de Meteorologie și Hidrologie, Administrației Naționale de Meteorologie și Administrației Naționale Apele Române.

Intervențiile integrale ale oficialilor prezenți la întâlnirea de la sediul MAI se pot regăsi accesând următorul link: https://fb.watch/8NgZiLamFY/


Alte articole:
Sari la conținut