Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

Efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează, joi, 12 mai a.c., 15 acțiuni operative și 38 de percheziții domiciliare, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: criminalitate economică, investigații criminale, arme explozivi și substanțe periculoase și combaterea criminalității organizate.

Una dintre misiuni se desfășoară în Municipiului Ploiești, unde polițiștii documentează activitatea infracțională a mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda ,,ghicitul”, lovire sau alte violențe, violare de domiciliu și șantaj. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 230.000 de lei.

În cursul zilei de ieri, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.982 de evenimente, 2.551 de intervenții fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.431 circumscrise situațiilor de urgență.

Echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 114 autori de infracțiuni care au săvârșit 122 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 22 de persoane urmărite național sau internațional.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în ultimele 24 de ore, s-au dispus măsuri preventive pentru 99 de persoane. De asemenea, în urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 55 de autori în 52 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.563 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 3 milioane de lei.

Miercuri, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 858 de posibile infracțiuni, peste 25% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 655 de permise de conducere și retrase 261 de certificate de înmatriculare.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.209 de persoane. Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autovehiculelor. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 5 persoane. De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situații de urgență.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, miercuri, 224 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 42 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, efectivele IGSU au aplicat 829 de sancțiuni contravenționale în valoare de 124.100 de lei.

Niciun cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.344 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 20.812 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 1.051 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 53.8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.457 de mijloace de transport și 68.571 de persoane, dintre care 7.916 cetățeni ucraineni.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Exercițiu interinstituțional de management al crizelor. Citiți mai mult

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, întâlnire de lucru cu delegația germană condusă de Holger Münch. Detalii aici

Percheziții domiciliare la persoane cercetate pentru evaziune fiscală. Citiți mai mult

Mesajul viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Detalii aici 

Sari la conținut