Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

Misiunile Ministerului Afacerilor Interne s-au axat, în ultimele 24 de ore, în principal pe salvarea persoanelor aflate în situații de urgență și asigurarea unui climat normal de siguranță publică.

Personalul structurilor operative din MAI au intervenit la 4.203 de evenimente, 2.807 de intervenții fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.396 circumscrise situațiilor de urgență.

În ultimele 24 de ore, echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 148 de autori de infracțiuni care au săvârșit 156 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 21 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, joi, s-au dispus măsuri preventive pentru 79 de persoane. De asemenea, în urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 45 de autori în 47 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Pe parcursul misiunilor desfășurate, ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 9.058 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 2.8 milioane de lei.

La nivelul structurilor de poliție din România, în cursul zilei de joi, au fost semnalate 870 de posibile infracțiuni, peste 21% dintre acestea fiind din oficiu.

În ultimele 24 de ore, au continuat inclusiv acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 601 permise de conducere și au retras 334 de certificate de înmatriculare.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.164 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 6 persoane.

Joi, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 27 misiuni aero-medicale, fiind salvate 25 de persoane aflate în situații de urgență. De asemenea, în cursul zilei de ieri, au fost salvate de către polițiști două persoane cu intenții suicidale.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, miercuri, 190 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 39 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, efectivele IGSU au aplicat 630 de sancțiuni contravenționale în valoare de 153.000 de lei.

În ultimele 24 de ore jandarmii montani au executat misiuni de patrulare în zonele și pe traseele turistice pentru a veni în sprijinul persoanelor care au profitat de temperaturile ridicate și s-au aventurat în aceste zone. Jandarmii i-au informat pe turiști cu privire la regulile pe care trebuie să le respecte pentru a fi în siguranță pe munte, inclusiv cu privire la respectarea traseelor marcate corespunzător.

În ultimele 24 de ore, doar un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră De la începerea conflictului din Ucraina, 4.345 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 21.861 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 1.049 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 52.2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.828 de mijloace de transport și 72.059 de persoane, dintre care 8.266 de cetățeni ucraineni.

Angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie, în acest sfârșit de săptămână, pentru ca cetățenii, indiferent de modul și locul unde se vor afla, să fie în siguranță și să primească sprijin calificat și prompt în caz de nevoie.


Alte articole:
Sari la conținut