Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

Efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează, astăzi, 23 mai a.c., 5 acțiuni operative și 20 percheziții domiciliare în mai multe județe din țară, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniul combaterii criminalității organizate.

Angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie pentru ca cetățenii, indiferent de modul și locul unde s-au aflat, să fie în siguranță și să primească sprijin calificat și prompt în caz de nevoie.

Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore, au fost asigurarea unui climat normal de siguranță publică, prevenirea accidentelor grave, desfășurarea eficientă a controlului în punctele de trecere a frontierei și a intervențiilor în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit la 4.980 de evenimente, 3.584 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.396 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 986 de posibile infracțiuni, peste 25,5% dintre acestea fiind din oficiu.

Au fost dispuse măsuri preventive pentru 25 de persoane în baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, iar în urma investigațiilor desfășurate de polițiști au fost identificați 18 autori în 19 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 201 de autori de infracțiuni care au săvârșit 221 de fapte penale.

Polițiștii au depistat 9 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Pe parcursul misiunilor desfășurate, în ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au constatat 9.841 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.5 milioane de lei.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 844 de permise de conducere și au retras 239 de certificate de înmatriculare.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 9 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate două obiective care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, au aplicat 40 sancțiuni contravenționale în valoare de 61.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.152) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 79 pentru stingerea de incendii, 5 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate două persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 21 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 de persoane aflate în situații de urgență.

Au fost emise 7 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.349 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 27.353 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 9 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 46,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.169 de mijloace de transport și 90.246 de persoane, dintre care 7.903 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Exercițiu interinstituțional de management al crizelor. Citiți mai mult

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, întâlnire de lucru cu delegația germană condusă de Holger Münch. Detalii aici

Percheziții domiciliare la persoane cercetate pentru evaziune fiscală. Citiți mai mult

Mesajul viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Detalii aici 

Sari la conținut