Rezultatele acțiunilor din ultima săptămână pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19

În perioada 02 – 08 aprilie 2021, personalul Ministerului Afacerilor Interne, alături de angajați de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și de reprezentanți ai autorităților locale au continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară dispuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
În acest context, echipele mixte de control au desfășurat peste 9.800 de acțiuni punctuale, aplicând peste 42.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 9 milioane de lei.
La nivel național, au fost verificați aproape 33.000 de operatori economici, peste 2.700 de operatori de transport persoane și aproximativ 215.000 de obiective de interes, dintre care aproximativ 26.000 de restaurante, terase sau fast-food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 476.000 de persoane.

În urma acțiunilor de control, au fost aplicate aproximativ 160 de sancțiuni contravenționale operatorilor economici, în valoare de peste 430.000 de lei și peste 42.000 de sancțiuni persoanelor fizice, în cuantum de aproximativ 8.400.000 de lei. Cele mai multe dintre sancțiuni au vizat nepurtarea măștii de protecție, nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor sau participarea la activități pentru care au fost instituite restricții.

De asemenea, în perioada de referință, personalul structurilor MAI a întocmit 29 de dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.
În acest interval, la linia telefonică TELVERDE au fost primite 71 de apeluri, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul Municipiului București și a 18 județe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice.

Angajații MAI vor efectua activități de control și în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19, este nevoie ca fiecare cetățean să adopte o conduită responsabilă și să respecte măsurile dispuse de autorități, printre care purtarea măștii de protecție, dezinfectarea sau spălarea frecventă a mâinilor, păstrarea distanței fizice față de alte persoane, evitarea spațiilor aglomerate.


Alte articole:
Sari la conținut