Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști

În perioada 10 – 13 iunie 2024, Poliția Română a adus în țară 12 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani, ce aveau emise pe numele lor mandate de executare a unor pedepse privative de libertate sau sentințe penale.

Persoanele în cauză au fost aduse din Marea Britanie, Germania, Spania, Italia și Regatul Țărilor de Jos, mandatele, respectiv sentințele penale fiind emise pentru trafic de droguri, furt, furt calificat, infracțiuni rutiere, tentativă la furt, violare de domiciliu, tâlhărie, lovirea sau alte violențe

Cooperarea a fost realizată prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească, din cadrul I.G.P.R., iar cei în cauză au fost încarcerați, în vederea executării mandatelor sau sentințelor, după caz.

Exemple:

1. La data de 11 iunie a.c., un bărbat, de 26 de ani, din Alba urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt, a fost escortat din Italia, pe numele acestuia fiind emis, de către Judecătoria Blaj, o sentință penală de internare într-un centru de detenție, la 1 an.

2. La aceeași dată, a fost adus un bărbat, de 33 de ani, din Cluj, urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost adus din Spania, având emis de către Judecătoria Cluj, pe numele lui, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 5 ani și 6 luni.

3. La data de 13 iunie a.c., a fost adus un bărbat, de 44 de ani, din Brașov, urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Acesta a fost adus din Marea Britanie, având emis de către Judecătoria Brașov, pe numele lui, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 4 ani și 6 luni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut