Vizită de lucru în Afganistan, la bazele militare din Kandahar și Kabul

Ministrul afacerilor interne,  Ion Marcel Vela, și ministrul apărării  naționale, Nicolae Ionel Ciucă, au efectuat marți, 17 decembrie a.c., o vizită de lucru în Afganistan, la bazele militare din Kandahar și Kabul.

Ministrul Ion Marcel Vela s-a întâlnit, în Kabul, cu cei 24 de jandarmi români care reprezintă Ministerul Afacerilor Interne, ce participă la misiunea ”Resolute Support”, prilej cu care au fost discutate aspecte legate de activitățile curente și misiunile viitoare din Afganistan.

S-a apreciat faptul că jandarmii români se bucură de încrederea partenerilor, care au remarcat, în special, profesionalismul cu care aceștia își îndeplinesc misiunile, făcând cinste României prin devotamentul lor.

”Sunteți ambasadorii României, ne mândrim cu voi și vă mulțumim pentru că, prin efortul, jertfa și patriotismul vostru, sunteți ctitori la o lume mai bună, mai sigură și mai frumoasă”, le-a spus ministrul Vela. Ministrul le-a mai oferit cadouri tradiționale, urându-le  sărbători liniștite și fără evenimente în misiunile primite.

În acest context, domnul Ion Marcel Vela a reafirmat angajamentul Ministerului Afacerilor Interne de a contribui, în continuare, la procesul de consolidare a structurilor MAI și ca unele drepturi bănești să fie actualizate de la 1 ianuarie 2020 la nivelul partenerilor din teatrele de operații.

În cadrul vizitei, ministrul afacerilor interne a avut o serie de întâlniri și cu reprezentanți ai NATO, fiind discutate aspecte de interes privind Misiunea ”Resolute Support”.


Alte articole:
Skip to content