Comunicat de presă

În această dimineață, structurile Poliției Române desfășoară 75 de percheziții, în dosare penale care vizează combaterea infracțiunilor grave.

Într-unul dintre dosare, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Vâlcea, Argeș și Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, cu sprijinul Biroului Atașatului Poliției Spaniole din cadrul Ambasadei Spaniei la București și al Poliției Naționale Spaniole.
În această cauză se vizează destructurarea a trei grupuri infracționale organizate, constituite în vederea săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, care au produs consecințe deosebit de grave, fals informatic, acces fără drept la un sistem informatic și spălarea banilor.

Audierile în cauză se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea.
Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din I.G.P.R. și de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Cercetările s-au desfăşurat cu sprijinul Biroului Atașatului de Interne spaniol la București și al Poliției Naționale Spaniole – Unitatea Centrală de Combatere a Criminalității Informatice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Vâlcea, brigăzilor de combatere a criminalității organizate Pitești, Alba și Craiova, serviciilor de combatere a criminalității organizate Gorj, Sibiu și Olt și de cel al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova și Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș”.

În cadrul operațiunii au participat și reprezentanți ai EUROPOL.

***

De asemenea, în ultimele 24 de ore, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.227 de evenimente, 2.658 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.569 fiind situații de urgență.

Polițiștii rutieri au avut în atenție identificarea conducătorilor auto care pot pune în pericol siguranța traficului rutier. Ca urmare a acțiunilor desfășurate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 581 de permise (dintre care 52 pentru consum de alcool și 9 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 405 de certificate de înmatriculare.

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 210 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 211 fapte penale.

Tot în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 61 de și au fost depistate 32 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Dintre cele 935 de posibile infracțiuni semnalate la nivelul structurilor de poliție, peste 23% au fost sesizări din oficiu.

În îndeplinirea misiunilor ce le revin, polițiștii și jandarmii au constatat 9.409 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei.

Pompierii au efectuat 137 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 30 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 608 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 905.050 lei.

Dintre misiunile pompierilor, 1.325 au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 73 pentru stingerea de incendii și 2 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 15 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situații de urgență.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, au intrat în țară 22.925 mijloace de transport și 81.687 de persoane, dintre care 6.746 cetățeni ucraineni.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.462 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 155.751 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 102 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 26,4%.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor avertizează asupra riscului de fraudă de tip Spoofing. Detalii aici

26 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 33.000 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 484 de permise de conducere. Detalii aici

Angajații MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.294 de evenimente. Citiți mai mult

Bilanțul misiunilor pompierilor din ultimele 24 de ore. Detalii aici

Traficul la frontieră în data de 13 mai 2024. Detalii aici

Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală de Protecție Internă, organizează, în perioada 14-15 mai 2024, la București, o conferință internațională pe tema “Impactul interferențelor informaționale asupra proceselor democratice/electorale”.Detalii aici

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane: 19 ani de activitate/ O nouă Strategie Națională Împotriva Traficului de Persoane pentru perioada 2024-2028. Detalii aici

Sari la conținut