Consolidarea core-ului Rețelei de Comunicaţii Integrate Voce-Date a MAI la nivel național”, cod ROFSIP2017SO6A14P02

Proiectul, denumit pe scurt CORE RCVD, a avut ca obiectiv principal consolidarea infrastructurii de comunicații în nodurile care constituie core-ul Rețelei Integrate de Comunicații Voce-Date a Ministerului Afacerilor Interne (RCVD), la nivel teritorial, în scopul creșterii securității și capacității de prelucrare a datelor prin implementarea unor tehnologii noi.

Proiectul are o valoare de 46,5 milioane lei și a vizat modernizarea infrastructurii în vederea sprijinirii luptei împotriva criminalităţii, fiind inclus în Programul Naţional aferent Fondului pentru Securitate Internă, componenta pentru cooperare poliţienească.

Obiectivul extins al proiectului asigură modernizarea unor sisteme de comunicații care tranzitează RCVD.

Scopul proiectului a fost reprezentat de creșterea siguranței comunicațiilor de voce și date la nivelul structurilor teritoriale ale MAI, asigurarea tuturor necesităților de acces la sistemele informatice operative implementate și instruirea personalului ce asigură managementul rețelei.

Proiectul este inclus în Programul Național aferent Fondului pentru Securitate Internă, componenta Cooperare polițienească și contribuie la îndeplinirea Obiectivului Specific 6 – Riscuri și crize și a Obiectivului Național 5 – R – Infrastructură, prin implementarea acțiunii A14 – Modernizarea infrastructurii în vederea sprijinirii luptei împotriva criminalității.

Solicitantul finanțării din fonduri europene nerambursabile și beneficiarul proiectului a fost Direcția Generală pentru Comunicații și Tehnologia Informației.

Partener de implementare: Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în baza Acordului de parteneriat înregistrat la DGCTI cu nr. 4217520/07.07.2017 și la IGPR cu nr. 2486506/17.07.2017.

Durata proiectului a fost de 64 de luni, începând de la data semnării Deciziei de finanțare nerambursabilă nr. 17 din 31.08.2017.

Localizare: proiectul a fost implementat în municipiul București și în 40 de municipii reședințe ale județelor.

Grupul țintă a fost reprezentat de structuri ale Aparatului Central al MAI precum și instituții și structuri centrale și teritoriale aflate în subordinea și/sau în coordonarea MAI.

ULTIMA
ORĂ

Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne, 19 ani de activitate. Detalii aici

Percheziții la persoane cercetate pentru infracțiuni economico-financiare. Citește mai mult

Peste 70.000 țigarete descoperite de polițiștii de frontieră români și bulgari în trei mijloace de transport, în PTF Calafat Vidin

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 499 de conducători auto.Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni. Detalii aici

Peste 29.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Citiți mai mult

Percheziții într-un caz de spălarea banilor. Detalii aici

Sari la conținut