Comunicat de presă

Astăzi, la Palatul Victoria, a avut loc ceremonia de semnare a Acordului între Guvernul României și Guvernul Palestinei privind cooperarea în prevenirea și combaterea criminalității organizate, a terorismului și a altor infracțiuni.

Evenimentul a avut loc în marja vizitei oficiale pe care președintele palestinian Mahmoud ABBAS o efectuează în România, în perioada 18 – 19 iulie 2022 la invitația Președintelui României, domnul Klaus Iohannis.

Documentul a fost semnat pentru partea română de către domnul Raed ARAFAT, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, iar pentru partea palestiniană de către ministrul facerilor externe și expatriaților, domnul Riad MALKI.

Acest Acord reprezintă primul tratat încheiat de cele două părți în domeniul afacerilor interne și are ca scop prevenirea și combaterea criminalității organizate, a terorismului, a traficului de droguri, a spălării banilor și a migrației ilegale. Un domeniu de actualitate vizat de Acord este cel al combaterii criminalității informatice.

Semnarea acestui document reconfirmă angajamentul României pentru continuarea proiectelor de construcție instituțională a Palestinei și va contribui la extinderea cooperării bilaterale în domeniul afacerilor interne.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Accidentele rutiere grave cu aproximativ cu 52% mai puține decât anul 2023  

Persoane decedate în accidente rutiere prezintă o scădere de aproximativ 43% comparativ cu aceeași perioadăde anul trecut

Tâlhăriile sunt cu 41% mai puține față de perioada similară a anului trecut

Infracțiunile comise cu violență sunt cu 13% mai puține față de perioada similară a anului trecut

Declarație de presă privind rezultatele din perioada 1-3 mai și măsurile dispuse la nivel național. Citește aici

Sari la conținut