Acțiuni, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea furturilor și comerțului ilegal cu animale

În perioada 22 martie – 30 iunie a.c., Inspectoratul General al Poliției Române, în cooperare cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Agenția Națională pentru Zootehnie, a organizat și executat o acțiune, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea furturilor de animale, respectiv verificarea legalității sacrificării și comercializării animalelor.

În timpul acțiunilor, au fost constatate 118 infracțiuni, dintre care 30 în flagrant delict, fiind identificate 111 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, în domeniul vizat.

 Totodată, au fost constatate 8.194 de contravenții, fiind aplicate sancțiuni în valoare totală de 3.173.038 de lei și confiscate 1.129 de animale vii, 768 de kilograme de produse de origine animală și 1.708 bunuri care au servit la săvârșirea contravențiilor, valoarea bunurilor confiscate fiind de 103.433 de lei.

 Au fost verificate 17 abatoare autorizate și 8 exploatații de ecvide, reprezentanții Agenției Naționale pentru Zootehnie aplicând 12 sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2010, privind identificarea și înregistrarea suinelor, ovinelor, caprinelor și ecvideelor, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

 De asemenea, au mai fost verificate 5.823 de mijloace de transport animale vii, în vederea stabilirii legalității transportului/provenienței a 20.047 de animale.

 Reprezentanții Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au dispus suspendarea autorizațiilor sanitare veterinare față de 3 agenți economici, 2 în județul Călărași și 1 în județul Brașov.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut