Bilanțul principalelor misiuni desfășurate de structurile MAI, în ultimele 24 de ore

În această dimineață, la nivel național, structurilor Poliției Române efectuează 7 acțiuni operative și 20 de percheziții domiciliare în cadrul unor dosare penale referitoare la combaterea criminalității organizate, criminalitate economică și investigații criminale.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.140 de evenimente, dintre care 2.516 circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice și 1.624 situații de urgență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 141 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 140 de fapte penale. Totodată, în urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 50 de autori în 43 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 71 de persoane și au fost depistate 10 persoane urmărite național sau internațional. La nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 819 posibile infracțiuni, aproximativ 27% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii rutieri au reținut 825 de permise de conducere și au retras 279 de certificate de înmatriculare în urma acțiunilor desfășurate, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au aplicat 10.810 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 3,9 milioane de lei. De asemenea, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 355.000 de lei.

Joi, lucrătorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 65 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, identificând 7 obiective care nu dețineau autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au aplicat 212 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 76.500 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului ajutor medical pentru 1.201 persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 47 de persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus solicitare pentru azil în România. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.328 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 79,8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 17.981 de mijloace de transport și 59.973 de persoane, dintre care 8.277 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut