Buletin informativ – 29 februarie 2020, ora 17.00

Starea de sănătate a celor trei persoane identificate pe teritoriul României ca fiind purtătoare a virusului COVID-19 (coronavirus) este, în continuare, bună.
Problemele medicale prezentate la internare de bărbatul originar din Maramureș s-au ameliorat și starea sa este stabilă.
Reamintim ca la acest moment în România sunt în carantină 52 de persoane și alte 8796 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

Referitor la situația celor șase cetățeni chinezi, aflați în procedură de auto-izolare la un hotel din Slatina, facem următoarele precizări.
Cele 6 persoane nu au manifestat simptome și nu provin din zona afectată a Chinei.
Totuși, reprezentanții DSP Olt au instituit pentru ei procedura de auto-izolare la respectivul hotel.
În data de 28 februarie a.c. aceștia au părăsit unitatea de cazare din Slatina, fără a înștiința instituțiile abilitate, fapt pentru care la nivelul IPJ Olt s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 352 CP., respectiv zădărnicirea combaterii bolilor.
Totodată, în aceeași zi, în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea au fost sesizați că cei 6 cetățeni s-au cazat la o unitate de cazare de pe raza localității Drăgășani și imediat, au înștiințat reprezentanții DSP Vâlcea, pentru dispunerea măsurilor legale.
În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 26).
Vă reamintim că a fost înființată o linie TELEVERDE destinată cetățenilor de pe teritoriul României care vor sa solicite informații referitoare la COVID – 19. Cetățenii interesați pot solicita informații la 0800 800 358.
De asemenea, a fost operaționalizată o linie telefonică special pentru cetățenii români aflați în afara țării. Aceștia pot solicita informații la numărul +4021.320.20.20.
Reiterăm pe această cale apelul instituțional către mass-media să nu transmită public informații neverificate din surse oficiale.

Grupul de Comunicare Strategică


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 27.500 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

În cursul zilei de ieri au fost gestionate 4.749 de evenimente, detalii aici

30 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI, în ultimele 24 de ore, citește aici

Peste 700 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, detalii aici

HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne a atins aproximativ 9 milioane de accesări, detalii aici

Întâlnirea Viceprim-ministrului Cătălin Predoiu cu Ambasadorul Belgiei și Șefi de Misiuni UE la București, detalii aici

Sari la conținut