CERCETAT PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și Biroului de Poliție pentru Centrul Universitar din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

La data 28 martie a.c., un bărbat a fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi deținut, în camera sa, dintr-un complex de cazare destinat studenților din municipiul Cluj-Napoca, aproximativ 1,1 kilograme de canabis (drog de risc), 129 de comprimate de ecstasy (drog de mare risc), 80 de grame de amfetamină, aproximativ 500 de grame de substanță cristalină și ciuperci halucinogene, toate destinate comercializării.

De asemenea, au fost descoperiți și ridicați 104.305 lei, un aparat de vidat, un cântar de mare precizie, un telefon mobil, precum și alte mijloace de probă.

La data de 28 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Cluj Napoca.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

14 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI. Detalii aici

Pentru siguranța frontierei de stat, polițiști de frontieră au acționat cu 913 mijloace de mobilitate.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 784 de conducători auto

Aplicația eDAC își dovedește utilitatea și eficiența: 34 de alerte au fost semnalate

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Sari la conținut