Ceremonie de depunere a jurământului de numire în funcția de prefect și de subprefect

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian BODE, a participat astăzi, 1 aprilie 2021, la ceremonia de depunere a jurământului de către prefecții și subprefecții numiți în funcție în mai multe județe.

La eveniment, care a avut loc în sistem videoconferință, au luat parte și Secretarii de stat, doamna Irina ALEXE și dr. Raed ARAFAT.

Cu această ocazie, ministrul Lucian BODE le-a transmis:   „Începând de astăzi, aveți o datorie foarte importantă. Veți veghea la respectarea legii și, în același timp, veți acționa ca liant între comunitățile locale, autorități si Guvernul României. Funcțiile de prefect și de subprefect, pe care le veți ocupa începând de azi, sunt funcții încărcate de responsabilitate, atât față de comunitățile pe care le conduceți, cât și față de Executiv, în fața căruia veți răspunde. Obiectivul principal care trebuie să vă ghideze acțiunile atât dumneavoastră, cât și întregului aparat din subordine, este satisfacerea intereselor comunităților și ale cetățenilor prin asumarea deplină a rolului constituțional pe care îl aveți. Vă rog să fiți foarte conștienți de sarcinile care vă revin, iar monitorizarea pe care o voi face va fi foarte strictă. Vă urez mult succes în activitate!”

Prin hotărâri ale Guvernului, începând cu data de 1 aprilie 2021, au fost numiți în funcția de prefect domnul Iordache Silviu în județul Buzău, domnul István Ráduly în județul Covasna și domnul Szabó Zsolt în județul Harghita. În funcțiile de subprefect, au fost numiți următorii demnitari: domnul Holban Viorel, domnul Buși Sebastian-Nicolae și domnul Budai Richard-Tiberius la nivelul Municipiului București, domnul Stauder Rudolf în județul Maramureș și domnul Drăgănescu Ovidiu-Virgil în județul Timiș.

 

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
Sari la conținut