CEREMONIE DE PREDARE-PRIMIRE A FUNCȚIEI DE MINISTRU AL AFACERILOR INTERNE

Astăzi, 24 decembrie a.c., la sediul MAI, a avut loc ceremonia de preluare a mandatului a noului Ministru al Afacerilor Interne Lucian Bode.

Cu acest prilej, ministrul Lucian Bode a susținut o declarație de presă pe care o regăsiți mai jos:

„Sigur că ne dorim ca în cel mai scurt timp să trecem peste această perioadă complicată, dar suntem în stare de alertă și în aceste condiții  le-am transmis colegilor din MAI, șefilor de structuri că sunt interesat de o prezență cât mai eficientă în teren în această perioadă, în perioada Sfintelor Sărbători, pentru că vreau ca românii să se simtă în siguranță.

Și vreau să spun un lucru foarte clar pentru că am tot vazut această discuție legat de amenzi. Scopul nostru nu este să sancționăm cetățenii, scopul nostru este acela de a limita răspândirea Covid-19 și acest lucru  l-am transmis la întâlnirea cu colegii din MAI, în momentul preluării mandatului.

De asemenea,  îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem o echipă completă, o echipă funcțională la MAI. Mă refer la secretari de stat, subsecretari de stat, șefi de structuri. Voi continua toate proiectele de reformă demarate de ministrul Marcel Vela și ma refer  inclusiv la ocuparea prin concurs a posturilor care în acest moment sunt ocupate prin împuternicire. (…) Suntem implicați în campania națională de vaccinare și, în aceste condiții,  le-am cerut colegilor să depună toate eforturile, să contribuie cu tot ce au la dispoziție pentru reușita acestei campanii.

(…) Sunt extrem de interesat și voi solicita în primele zile un raport din partea structurilor de specialitate pentru că am văzut, așa cum ați văzut și dumneavoastră, în spațiul public foarte multe subiecte legate fenomenul criminalității organizate. Am văzut, din păcate, în ultimele luni, foarte multe acte de ultraj la adresa oamenilor legii și eu îmi doresc ca uniforma de polițist, de jandarm să fie respectată. Aceasta activitate să fie respectată, să recâștigăm încrederea oamenilor și o putem recâștiga numai printr-o atitudine transparentă, în interesul public pentru că nu trebuie să uităm niciodată, toți suntem în slujba cetățenilor.

Cu aceste gânduri am venit astăzi la preluarea mandatului, cu sentimentul responsabilității. Preiau un minister extrem de important și complicat în același timp”, a precizat Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut