Comunicat actiuni anti-COVID

În contextul măsurilor dispuse pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în ultima săptămână, angajații Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat peste 10.000 de acțiuni punctuale de verificare, ce au vizat, în principal, obiectivele supuse restricțiilor și zonele cu risc epidemiologic ridicat.

Verificările au vizat 32.354 operatori economici, peste 636.000 de persoane, aproape 3.000 operatori transport persoane și 231.000 obiective de interes, dintre care 27.249 de restaurante/terase și alte spații de alimentație publică.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 42.571 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 9 milioane de lei. Cele mai multe dintre sancțiuni, aproape 42.000, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor, participarea la activități pentru care au fost instituite restricții și nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea.
De asemenea, față de 29 de persoane au fost începute cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

În perioada de referință, la linia telefonică TEL VERDE 0800800165 au fost primite 55 apeluri, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 14 județe.

Acțiunile de verificare a respectării măsurilor dispuse în contextul pandemiei de COVID-19 vor continua și în perioada următoare, obiectivul fiind limitarea numărului îmbolnăvirilor la nivelul populației.

Recomandăm în continuare cetățenilor și operatorilor economici să respecte măsurile de protecție sanitară și să adopte o conduită socială responsabilă.


Alte articole:
Sari la conținut