Întrevederea domnului Ion Marcel VELA, ministrul afacerilor interne, cu ES domnul Manuel LARROTCHA PARADA, ambasador al Regatului Spaniei la București

La data de 7 octombrie 2020 a avut loc, la sediul MAI, întrevederea domnului Ion Marcel VELA, ministrul afacerilor interne, cu ES domnul Manuel LARROTCHA PARADA, ambasador al Regatului Spaniei la București.

Discuțiile au vizat cooperarea în domeniul afacerilor interne și planurile comune de viitor.

Ambele părți au subliniat relațiile bilaterale excelente, dezvoltate în cadrul Parteneriatului Strategic, modul în care cetățenii români s-au integrat în societatea spaniolă, precum și rolul foarte important al componentei de cooperare polițienească, în ansamblul conlucrării în domeniul afacerilor interne.

Participanții la discuții au reliefat contribuția deosebită a reprezentanților structurilor de profil, a atașaților de afaceri interne ai celor două ministere, precum și a polițiștilor români care participă la misiuni operative pe teritoriul Spaniei, în contextul în care prezența unei comunități românești importante pe teritoriul Regatului Spaniei necesită un dialog direct, eficient și continuu la nivelul autorităților din cele două țări. A fost exprimată, de asemenea, disponibilitatea de continuare a cooperării pe aceste coordonate.

Ambele părți au agreat faptul că anul 2021 va fi un foarte bun prilej pentru organizarea celei de-a treia reuniuni a Comisiei Mixte româno-spaniole în domeniul afacerilor interne și, de asemenea, pentru realizarea unor întrevederi de nivel, în contextul sărbătoririi a 140 de ani de relații bilaterale.


Alte articole:
Skip to content