Comunicat de presă

Astăzi, 21 decembrie a.c., purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă, la sediul MAI.

Regăsiți, mai jos, textul declarației:

„Permiteți-mi să vă prezint principalele rezultate ale acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore de structurile Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu celelalte autorități pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La nivel național au fost efectuate peste 1.400 de acțiuni punctuale de control, în atenție fiind obiectivele economice supuse restricțiilor și zonele cu risc epidemiologic ridicat.

Verificările au vizat 7.360 de operatori economici și peste 13.000 de obiective de interes, dintre care 4.900 de restaurante, terase și fast-food-uri. Au mai fost verificați și 204 operatori transport persoane.

De asemenea, au fost verificate peste 97.000 de persoane, fiind identificate aproximativ 8.300 care nu respectau măsurile de protecție sanitară.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate aproape 8.500 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1,8 milioane de lei.

Aproximativ 7.000 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, iar în jur de 1.500 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea restricțiilor de circulație sau pentru încălcarea măsurilor privind organizarea activității de transport a persoanelor ori pentru organizarea sau participarea la evenimente publice ori private.

Au fost întocmite șase dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dintre care unul la nivelul municipiului București.

La acțiunile de control au participat peste 6.500 de polițiști,  4.300 de jandarmi, 1.500 de cadre ISU, 160 de polițiști de frontieră și aproximativ 2.000 de polițiști locali, precum și personal din cadrul Ministerului Sănătății,  Ministerului Muncii, Ministerului Transporturilor și de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și ANSVSA. La verificări, au participat, de asemenea, reprezentanți ai autorităților publice locale.

În ultimele 24 de ore, 14 de persoane au apelat linia telefonică gratuită dedicată sesizării situațiilor de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară. În general, au fost semnalate cazuri în care nu se purta masca de protecție sau nu se păstra distanța fizică. Sesizările au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 7 județe.

Alte cinci sesizări însoțite de imagini foto/video, au fost direcționate pentru verificări către structurile competente.

Acțiunile de control vor continua la nivelul întregii țări. Mulțumim cetățenilor și operatorilor economici care respectă măsurile dispuse de autorități pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19”.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut