Comunicat de presă

Astăzi, 05.01.2021, ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian BODE, a participat, alături de Prim-ministrul Florin CÎȚU, ministrul Apărării Naționale, dl. Nicolae CIUCĂ, ministrul Sănătății, dl. Vlad VOICULESCU și dr. Valeriu GHEORGHIȚĂ, coordonatorul Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, la o ședință de lucru cu prefecții, în sistem videoconferință, privind măsurile dispuse în cadrul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

În cadrul întâlnirii, a fost prezentat stadiul realizării acțiunilor circumscrise campaniei de vaccinare la nivel național și au fost dezbătute principalele repere ale perioadei următoare, pentru fiecare etapă de vaccinare în parte.

Totodată, a fost subliniată importanța constituirii cât mai rapide a centrelor de vaccinare de la nivelul județelor și instruirii corespunzătoare a personalului aferent,  o importanță deosebită fiind acordată implicării tuturor structurilor cu atribuții în domeniu, astfel încât programul de vaccinare a populației să se desfășoare fără probleme și conform graficelor stabilite.

Adresez rugămintea de implicare a factorilor decizionali, atât de la nivel central, cât și din teritoriu, pentru prevenirea oricărei situații de risc cu impact în planul bunei desfășurări a campaniei de vaccinare”, le-a transmis, prefecților, ministrul Afacerilor Interne, Lucian BODE, subliniind necesitatea menținerii unui nivel optim al cooperării cu toate instituțiile implicate, în special cu direcțiile de sănătate publică, unitățile spitalicești și cele ale Ministerului Apărării Naționale în vederea cunoașterii evoluțiilor înregistrate și prevenirii și gestionării oricăror situații de risc pe timpul activității de transport, distribuire, stocare și vaccinare.

Ministrul de Interne a amintit, de asemenea, faptul că, la nivelul MAI, a fost stabilit cadrul necesar organizării misiunilor din competență contextualizat campaniei de vaccinare care vizează cele două componente majore, componenta de situații de urgență, respectiv componenta de ordine și siguranță publică.

Totodată, oficialul a anunțat că pentru susținerea activităților subsumate campaniei de vaccinare, prin rețeaua medicală a Ministerului Afacerilor Interne, se vor înființa 43 de centre de vaccinare, care vor fi utilizate în toate cele trei etape.

La finalul întâlnirii, ministrul Afacerilor Interne a ținut să facă unele clarificări privind drepturile personalului instituției, precizând că „la nivelul MAI nu a fost susținută, nu este în elaborare și nu se intenționează promovarea ori susținerea vreunui demers legislativ prin care să fie modificate condițiile privind accesarea drepturilor de pensie ale categoriilor profesionale de la nivelul instituției ori cuantumul acestor drepturi”.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

În ultimele două zile, 16 străini împotriva cărora au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României au fost îndepărtați sub escortă de polițiștii de imigrări . Citește aici 

Cooperare polițienească cu autoritățile belgiene, într-un caz de furt calificat și tăinuire. Vezi aici

Au fost eliberate 3.307 permise de conducere și au fost înmatriculate 7.729 de vehicule

Piloții Inspectoratului General de Aviație au fost salvat 16 persoane

Salvatorii au desfășurat 1.308 misiuni pentru acordarea asistenței medicale

Au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional

21 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Siguranța cetățenilor crescută: 157 de autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant. Citește aici

Pompierii salvatori au gestionat aproximativ 1.600 de solicitări primite din partea populației. Detalii aici

Sari la conținut