Comunicat de presă

În cursul zilei de ieri, 31 ianuarie, aproape 16.000 angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanți ai altor instituții au efectuat peste 1.500 acțiuni de control cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară.
Astfel, angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu autoritățile locale, au verificat aproape 5.000 operatori economici, aproximativ 200 operatori de transport persoane, peste 9.400 obiective de interes (inclusiv 3.872 de restaurante, terase sau fastfood-uri), precum și peste 70.500 persoane.
Ca urmare a acestor controale au fost aplicate aproximativ 6.500 de sancțiuni contravenționale, ce însumează peste 1,3 milioane de lei.
Principalele abateri constatate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, fiind aplicate 5.533 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1 milion de lei.
Totodată, au fost aplicate 1.006 sancțiuni pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.

La linia telefonică TELVERDE 0.800.800.165 au fost primite 6 apeluri, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 2 de județe.
Personalul MAI va continua activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Recomandăm în continuare cetățenilor și operatorilor economici să respecte măsurile de protecție sanitară și să adopte o conduită socială responsabilă, deoarece doar printr-un efort comun putem opri răspândirea virusului.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor, detalii aici 

Percheziții într-un caz de trafic de migranți, detalii aici 

Prin intermediul serviciului de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte, în perioada 03.06.2024-09.06.2024, au fost efectuate programări pentru 25.470 persoane

Polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei pentru peste 151.400 de persoane. Detalii aici

Pompierii militari au asigurat intervenția la peste 1.800 situații de urgență înregistrate în întreaga țară.

Bărbat reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost prins în flagrant delict, la intrarea în țară, cu 17 pistoale, calibru 9 mm și muniție  fără acte de proveniență

23.214 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

125 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi aici știrea

Sari la conținut