Comunicat de presă

În cursul zilei de 3 februarie, peste 16.000 polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și angajați de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și reprezentanți ai autorităților locale au continuat acțiunile de control cu privire la modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

Au fost verificați peste 4.800 operatori economici, aproximativ 200 de operatori de transport persoane, peste 9.400 obiective de interes, precum restaurante, terase sau fast food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 66.000 persoane.

În total, au fost aplicate 5.331 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 879.992 de lei.

Cele mai multe dintre acestea, respectiv 4.691 de sancțiuni, în cuantum de 700.642 de lei, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice.

Pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor, au fost aplicate 625 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 155.000 de lei.
În urma controalelor efectuate, polițiștii au întocmit 5 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

În cursul zilei de ieri, la linia telefonică TELVERDE au fost primite 10 apeluri telefonice, care au fost transmise pentru verificări către structurile competente din municipiul București și alte 6 județe. Două dintre sesizări s-au confirmat.

Activități de control pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2, vor continua și în zilele următoare.
În continuare, rămân în vigoare măsurile dispuse de către autorități în ceea ce privește purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței față de alte persoane.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor, detalii aici 

Percheziții într-un caz de trafic de migranți, detalii aici 

Prin intermediul serviciului de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte, în perioada 03.06.2024-09.06.2024, au fost efectuate programări pentru 25.470 persoane

Polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei pentru peste 151.400 de persoane. Detalii aici

Pompierii militari au asigurat intervenția la peste 1.800 situații de urgență înregistrate în întreaga țară.

Bărbat reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost prins în flagrant delict, la intrarea în țară, cu 17 pistoale, calibru 9 mm și muniție  fără acte de proveniență

23.214 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

125 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi aici știrea

Sari la conținut