Comunicat de presă

În cursul zilei de luni, 8 februarie a.c., la nivel național, au fost desfășurate peste 1.400 de acțiuni de către personalul MAI, în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2.

Astfel, peste 17.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, polițiști locali, dar și personal din cadrul ANSVA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, reprezentanți ai autorităților locale au verificat peste 4.700 de operatori economici, 300 operatori de transport persoane, precum și 67.000 de persoane.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate, au fost verificate 8.954 de locații, obiective de interes, dintre care 3.540 de restaurante, terase sau fast-food-uri. Controalele au vizat modul de respectare a măsurilor luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

La nivel național, au fost aplicate peste 5.600 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 900.000 de lei, majoritatea acestora privind nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și de protecție individuală. De asemenea, au fost aplicate peste 700 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private.

În urma verificărilor specifice pe această linie, au fost întocmite 2 dosare penale în care sunt cercetate 2 persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 din C.P.
În data de 8 februarie, au fost primite 5 apeluri telefonice la linia telefonică TELVERDE, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul a 4 județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice.

Personalul MAI va continua activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Rămân în vigoare măsurile dispuse de autorități, precum purtarea măștii de protecție sau păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor, detalii aici 

Percheziții într-un caz de trafic de migranți, detalii aici 

Prin intermediul serviciului de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte, în perioada 03.06.2024-09.06.2024, au fost efectuate programări pentru 25.470 persoane

Polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei pentru peste 151.400 de persoane. Detalii aici

Pompierii militari au asigurat intervenția la peste 1.800 situații de urgență înregistrate în întreaga țară.

Bărbat reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost prins în flagrant delict, la intrarea în țară, cu 17 pistoale, calibru 9 mm și muniție  fără acte de proveniență

23.214 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

125 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi aici știrea

Sari la conținut