Comunicat de presă

În cursul zilei de marți, 9 februarie a.c., la nivel național, au fost desfășurate 1500 de acțiuni de personalul MAI, în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2.

Peste 17.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, împreună cu polițiști locali, dar și personal din cadrul ANSVA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, reprezentanți ai autorităților locale, au verificat peste 4.500 de operatori economici, 278 operatori de transport persoane, 9.196 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri, dar și aproximativ 69.000 de persoane.

Controalele au vizat modul de respectare a măsurilor luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

În cursul zilei de ieri, au fost aplicate aproximativ 5.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 875.000 de lei.

Majoritatea acestora au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, pentru  nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea sau pentru nerespectarea distanțării fizice. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.

În urma verificărilor specifice pe această linie, au fost întocmite 5 dosare penale în care se efectuează cercetări față de 5 persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 din C.P.

În data de 9 februarie, au fost primite 8 apeluri la linia telefonică TELVERDE 0.800.800.165, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul Municipiului București și a 4 județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice.

Personalul MAI va continua activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Recomandăm în continuare cetățenilor și operatorilor economici să respecte măsurile de protecție sanitară și să adopte o conduită socială responsabilă.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
Sari la conținut