Comunicat de presă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat astăzi, 12.04.2021, la ședința Comisiei Centrale pentru recensământul populației și locuințelor.

În cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă activitățile derulate până la acest moment pentru organizarea și desfășurarea recensământului populației și al locuințelor și au fost discutate etapele următoare ale acestui proces, conform unui calendarul stabilit.

În calitate de Președinte al Comisiei Centrale pentru recensământul populației și locuințelor, Ministrul Lucian Bode a afirmat: ”Recensământul populației și locuințelor reprezintă una dintre cele mai importante cercetări statistice cu privire la România, având drept obiectiv producerea de statistici naționale. Întregul proces este unul de anvergură care reclamă o pregătire minuțioasă a fiecărei etape, cu atât mai mult în contextul actual marcat pandemia de Coronavirus. La finalizarea recensământului, vom avea un cadru general concret și real al numărului și distribuției teritoriale a populației rezidente, a structurilor demografice și socio-economice, precum și date referitoare la gospodăriile populației.

Un subiect important pe agenda întâlnirii l-a constituit analiza raportului preliminar de evaluare a Recensământului de probă, proces care s-a realizat în lunile februarie și martie ale acestui an și care a oferit informații esențiale pentru îmbunătățirea modului de organizare și desfășurare a recensământul propriu-zis, evidențiind dificultățile intervenite, precum și modul de soluționare a acestora.

De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost subliniată importanța unei bune colaborări între toți factorii implicați în procesul recensământului, în scopul îndeplinirii obligațiilor ce revin fiecărei instituții cu atribuții în derularea acestui demers.

Față de acest aspect, Ministrul Afacerilor Interne a precizat: ”Având în vedere calitatea partenerilor instituționali, cât și calitatea factorului uman implicat în organizarea și desfășurarea procesului de recensământ, îmi exprim convingerea că România va reuși să finalizeze cu succes acest proiect, ca parte a demersului european derulat în toate statele membre”.

La ședința Comisiei centrale pentru recensământul populației și locuințelor din anul 2021, care s-a desfășurat în sistem videoconferință, au participat Președintele Institutului Național de Statistică, Directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, Secretarul de stat pentru relația cu instituțiile prefectului din cadrul MAI, precum și ceilalți membri ai Comisiei, reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în organizarea și desfășurarea recensământului.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut