Comunicat de presă

În data de 12 mai 2021 dl. Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a participat la o întâlnire în sistem videoconferință cu doamna Margrethe Vestager, vice-președinte executiv al Comisiei Europene pentru o Europă pregătită pentru era digitală și competitivitate.

Discuțiile au reprezentat o continuare a dialogului autorităților române cu reprezentanții Comisiei Europene cu privire la propunerile avansate de țara noastră în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență pe componenta „Reziliență în situații de criză”, aflată în responsabilitatea Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Afacerilor Interne a evidențiat contribuția României în contextul eforturilor comune la nivel european de combatere a pandemiei COVID-19 și a reafirmat intenția autorităților române de accesare a anvelopei de Redresare și Reziliență din prisma Sistemului de Urgență din România.

Demnitarul român a reliefat rata foarte bună de absorbție a fondurilor europene de către Ministerul Afacerilor Interne. De asemenea, a dat asigurări că obiectivele înaintate Comisiei Europene îndeplinesc condiționalitățile referitoare la mediu și digitalizare, având și o importantă componentă preventivă, urmând ca toate clarificările de ordin tehnic să fie transmise Comisiei conform calendarului stabilit.
Oficialul european a reiterat aprecierea Comisiei Europene pentru rolul activ al României în combaterea pandemiei și a exprimat disponibilitatea pentru continuarea discuțiilor în scopul finalizării Planului Național.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut