Comunicat de presă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat duminică, 12 septembrie a.c., la o ședință condusă de Prim-ministrul Florin Cîțu, având ca teme stadiul pregătirilor pentru începerea anului școlar.

La videoconferință au participat și ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, șeful DSU dr. Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, Gheorghe Sorescu, precum și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

În acest context, ministrul Afacerilor Interne a amintit faptul că, anterior întâlnirii de astăzi, au avut loc discuții între reprezentanții structurilor cu responsabilități în asigurarea desfășurării procesului de învățământ, atât din perspectiva măsurilor specifice de ordine publică, securitate la incendii, respectarea măsurilor pentru prevenirea infectării cu COVID-19, cât și în ceea ce privește asigurarea încălzirii în unitățile de învățământ sau mobilitatea auto.

În ceea ce privește festivitățile pentru începerea anului școlar, ministrul Lucian Bode a precizat că măsurile de ordine și siguranță publică, dar și cele în plan rutier, vor fi asigurate de aproape 10.000 de efective ale MAI, cu sprijinul polițiștilor locali.

Oficialul MAI a subliniat faptul că la nivelul structurilor de specialitate ale MAI asigurarea măsurilor de siguranță pentru elevi și personal didactic constituie una dintre prioritățile instituționale ale perioadei următoare.

În contextul acestei videoconferințe, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat „implicare totală” celor 14 subprefecți care, recent, au preluat atribuțiile funcției de prefect, astfel încât Instituțiile Prefectului să funcționeze fără probleme.


Alte articole:
Sari la conținut