Comunicat de presă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat duminică, 12 septembrie a.c., la o ședință condusă de Prim-ministrul Florin Cîțu, având ca teme stadiul pregătirilor pentru începerea anului școlar.

La videoconferință au participat și ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, șeful DSU dr. Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, Gheorghe Sorescu, precum și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

În acest context, ministrul Afacerilor Interne a amintit faptul că, anterior întâlnirii de astăzi, au avut loc discuții între reprezentanții structurilor cu responsabilități în asigurarea desfășurării procesului de învățământ, atât din perspectiva măsurilor specifice de ordine publică, securitate la incendii, respectarea măsurilor pentru prevenirea infectării cu COVID-19, cât și în ceea ce privește asigurarea încălzirii în unitățile de învățământ sau mobilitatea auto.

În ceea ce privește festivitățile pentru începerea anului școlar, ministrul Lucian Bode a precizat că măsurile de ordine și siguranță publică, dar și cele în plan rutier, vor fi asigurate de aproape 10.000 de efective ale MAI, cu sprijinul polițiștilor locali.

Oficialul MAI a subliniat faptul că la nivelul structurilor de specialitate ale MAI asigurarea măsurilor de siguranță pentru elevi și personal didactic constituie una dintre prioritățile instituționale ale perioadei următoare.

În contextul acestei videoconferințe, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat „implicare totală” celor 14 subprefecți care, recent, au preluat atribuțiile funcției de prefect, astfel încât Instituțiile Prefectului să funcționeze fără probleme.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Percehziție a polițiștilor din Capitală  într-un dosar de furt calificat -  știrea aici

Cercetat pentru trafic de droguri, prins în flagrant delict, vezi știrea aici

Destructurarea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți și instigare în forma participației improprii la fals intelectual. Detalii aici

Parteneriat Româno-German în Domeniul Negocierilor Situațiilor de lipsire de libertate, detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 138 de autori de infracțiuni, în ultimele 24 de ore. Citește aici

Traficul la frontieră în data de 23 aprilie 2024. Citește aici

În cursul zilei de ieri, pompierii au desfășurat 1.207 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 462 de permise de conducere. Detalii aici

Angajații MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 3.692 de evenimente. Citește aici

Persoane depistate cu substanțe interzise de către un polițist aflat în timpul liber. Detalii aici

Sari la conținut