Comunicat de presă

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne a fost suplimentat astăzi, 26.11.2021, prin aprobarea în ședința de Guvern a ordonanței de urgență cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021.

 

Rectificarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne din luna noiembrie este una pozitivă, la sursa buget de stat fiind suplimentate limitele de cheltuieli cu 517.703 mii lei credite de angajament, respectiv cu 44.862 mii lei credite bugetare.

 

Astfel, prin aprobarea actului normativ, se asigură necesarul de fonduri pentru plata de către Casa de Pensii Sectorială a MAI a pensiilor militare de stat în luna decembrie.

 

Totodată, rectificarea are în vedere și acoperirea unor sume destinate derulării contractelor subsecvente pentru achiziția de stocuri de urgență medicală, cu respectarea acordurilor-cadru încheiate de către Oficiul National pentru Achiziții Centralizate.

 

Sumele alocate astăzi de Guvern susțin eforturile instituționale de asigurare  a eficienței activității Ministerului Afacerilor Interne pe toate palierele de responsabilitate.

 


Alte articole:
Sari la conținut