Comunicat de presă

Astăzi, 06.01.2022, în prezența ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Nicolae BODE, a avut loc, în sistem de videoconferință, ceremonia de învestire în funcție a prefecților din județele Bacău, Dolj, Ialomița, Iași și Ilfov și a subprefecților din județele Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Dolj, Iași, Ilfov, Olt și Vâlcea.

Cu această ocazie, ministrul Afacerilor Interne a subliniat importanța pe care aceste funcții de demnitate publică o au în cadrul sistemului administrativ românesc, punând accent pe rolul prefecților de reprezentanți al Guvernului în teritoriu și de garanți ai respectării legii.

Oficialul le-a transmis noilor prefecți și subprefecți: ”Funcția de înaltă demnitate publică pe care o ocupați, începând de azi, este onorantă dar, în același timp, încărcată cu o mare responsabilitate atât față de oamenii din județul pe care îl conduceți, cât și față de Guvern, în fața căruia răspundeți.

Îmbrăcați haina profesionalismului, a integrității și a apărării interesului public! Fiți un factor de echilibru politic și administrativ! Fiți imparțiali și profesioniști! Aceste calități trebuie să vă definească cu adevărat activitatea!”

Totodată, ministrul a făcut un apel la responsabilitate și profesionalism în gestionarea situației generate de evoluția pandemiei de COVID-19, subliniind necesitatea implicării active a tuturor factorilor responsabili în activitățile circumscrise demersului de limitare a răspândirii virusului.

Intensificarea campaniei de vaccinare și respectarea măsurilor de limitare și prevenire a răspândirii acestui virus sunt linii de acțiune prioritare pentru dumneavoastră.

De aceea, vă solicit să vă implicați activ în toate activitățile de limitare a răspândirii pandemiei, să fiți la curent cu actele normative emise de la nivel central cu aplicabilitate la nivelul întregii țări și să folosiți toate pârghiile legale de care dispuneți pentru o mobilizare exemplară la nivelul județului dumneavoastră.”, le-a transmis ministrul, celor prezenți.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

În ultimele două zile, 16 străini împotriva cărora au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României au fost îndepărtați sub escortă de polițiștii de imigrări . Citește aici 

Cooperare polițienească cu autoritățile belgiene, într-un caz de furt calificat și tăinuire. Vezi aici

Au fost eliberate 3.307 permise de conducere și au fost înmatriculate 7.729 de vehicule

Piloții Inspectoratului General de Aviație au fost salvat 16 persoane

Salvatorii au desfășurat 1.308 misiuni pentru acordarea asistenței medicale

Au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional

21 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Siguranța cetățenilor crescută: 157 de autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant. Citește aici

Pompierii salvatori au gestionat aproximativ 1.600 de solicitări primite din partea populației. Detalii aici

Sari la conținut