Comunicat de Presă

Astăzi, 20 ianuarie, în prezența subsecretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe SORESCU, a avut loc, în sistem de videoconferință, Ceremonia de învestire a prefecților din județele Brăila și Galați și a subprefecților din județele Botoșani și Prahova.

Cu această ocazie, oficialul a transmis mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, subliniind responsabilitatea pe care aceste funcții de demnitate publică o au, precum și faptul că aceste poziții obligă la o conduită profesională ireproșabilă atât în față cetățenilor, prin protejarea intereselor comunităților, cât și în fața Guvernului României, prin asigurarea respectării legii la nivelul județului pe care îl reprezintă: “Prin depunerea acestui jurământ deveniți garanții implementării la nivel local a politicilor guvernamentale și ai respectării ordinii publice, aceste atribuții date de lege conferind instituției prefectului o importanță deosebită în administrația publică din țara noastră.

Obiectivul principal care trebuie să ghideze acțiunile dumneavoastră, dar și ale întregului aparat din subordine este satisfacerea intereselor comunităților și ale cetățenilor prin asumarea deplină a rolului constituțional ce vă revine.”
Totodată, oficialul MAI a făcut un apel la promptitudine și profesionalism în gestionarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol siguranța cetățenilor, referindu-se, în special, la evoluția pandemiei de COVID-19. Acesta a evidențiat faptul că este nevoie de o reacție eficientă și implicare totală în gestionarea acestora: “Traversăm o perioadă dificilă pentru întreaga societate, în care apar noi provocări la nivelul fiecărui județ, context în care rolul dumneavoastră este unul definitoriu. Fie că este vorba de situații de urgență generate de vremea severă, fie că este vorba de gestionarea ordinii publice sau a situației generate de pandemia de COVID-19, trebuie să oferiți un răspuns articulat și prompt pentru restabilirea climatului de normalitate, precum și o alocare judicioasă a resurselor de la nivelul județului.
Este nevoie, de asemenea, de o bună cunoaștere a problemelor din județ și a legii, dar și de o bună colaborare cu toate celelalte autorități. ” a completat subsecretarul de stat Gheorghe SORESCU.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut