Comunicat de presă

Astăzi, Poliția Română desfășoară 13 acțiuni de amploare și 77 de percheziții domiciliare în dosare penale referitoare la săvârșirea de fapte grave, precum trafic de droguri de risc și droguri de mare risc, furt calificat din societăți comerciale, obținerea, în mod ilegal, de indemnizații pentru creșterea copilului.
Într-unul dintre dosarele penale, activitățile desfășurate, sub coordonarea procurorilor de caz, vizează destructurarea unei grupări infracționale specializate în falsificarea unor documente de angajare. În baza acestor documente, 66 de persoane ar fi primit indemnizații pentru creșterea copilului cuprinse între 2.000 și 8.000 de lei/lună și ar fi prejudiciat bugetul Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti cu peste 5.550.000 de lei.

*

În cursul zilei de ieri, peste 27.000 de efective MAI au desfășurat acțiuni pentru combaterea faptelor nelegale și pentru descurajarea activităților care pot pune în pericol siguranța cetățenilor, asigurând, în același timp, intervenția în sprijinul oamenilor în cazul unor situații de risc.
Angajații din structurile operative ale MAI au intervenit la 4000 de evenimente, aproximativ 2.400 fiind pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și celelalte 1.600 pentru gestionarea unor situații de urgență. De asemenea, au fost executate 7 misiuni aero-medicale.
Pe parcursul intervențiilor, au fost salvate 11 persoane și a fost acordată asistență medicală pentru peste 1.250 de persoane.
Echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 120 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 128 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 20 persoane urmărite național sau internațional.
În urma acțiunilor desfășurate de polițiști au fost aplicate peste 8.600 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor depășește 2,5 milioane de lei, iar a bunurilor confiscate 278.000 de lei. De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 582 de permise de conducere și 232 de certificate de înmatriculare.
Jandarmii au aplicat 448 de sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de peste 108.000 lei.
În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de peste 83.300 de persoane, dintre care 44.91% pe sensul de intrare și 55,09% pe sensul de ieșire, și de 35.300 de mijloace transport. Totodată, polițiștii de frontieră au depistat 6 migranți ilegali.
Centrul Național de Conducere Integrată al MAI monitorizează permanent situația operativă de la nivelul întregii țări pentru a putea dispune de urgență măsuri pentru eficientizarea intervențiilor structurilor MAI în sprijinul populației.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut