Comunicat de presa

Astăzi, 11.02.2022, în prezența subsecretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe SORESCU, a avut loc, în sistem de videoconferință, ceremonia de învestire în funcție a prefecților din județele Botoșani, Caraș-Severin, Teleorman și Vâlcea și a subprefecților din județele Caraș-Severin și Maramureș.
Cu această ocazie, oficialul a subliniat importanța pe care aceste funcții de demnitate publică o au în cadrul sistemului administrativ românesc, cu accent pe responsabilitatea pe care prefecții și subprefecții o au atât față de oamenii din județul pe care îl conduc, cât și față de Guvern.
Subsecretarul de stat le-a transmis noilor prefecți și subprefecți: ”Începând de astăzi, aveți o datorie foarte importantă, veți veghea la respectarea legii și, în același timp, veți acționa ca liant între comunitățile locale, autorități și Guvernul României.”
De asemenea, reprezentantul MAI a menționat complexitatea situațiilor pe care prefecții și subprefecții vor trebui să le gestioneze și necesitatea unei bune colaborări cu Ministerul Afacerilor Interne.
Oficialul MAI a subliniat rolul major pe care demnitarii publici îl au inclusiv în gestionarea pandemiei de COVID-19, astfel încât să asigure protejarea sănătății cetățenilor.
În încheiere, subsecretarul de stat Gheorghe SORESCU i-a asigurat pe noii reprezentanți ai Guvernului în teritoriu că în MAI vor găsi întodeauna sprijinul necesar pentru realizarea proiectelor în folosul comunităților și, totodată, le-a solicitat să conștientizeze importanța funcției pe care o ocupă.


Alte articole:
Sari la conținut