Comunicat de presa

Astăzi, 11.02.2022, în prezența subsecretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe SORESCU, a avut loc, în sistem de videoconferință, ceremonia de învestire în funcție a prefecților din județele Botoșani, Caraș-Severin, Teleorman și Vâlcea și a subprefecților din județele Caraș-Severin și Maramureș.
Cu această ocazie, oficialul a subliniat importanța pe care aceste funcții de demnitate publică o au în cadrul sistemului administrativ românesc, cu accent pe responsabilitatea pe care prefecții și subprefecții o au atât față de oamenii din județul pe care îl conduc, cât și față de Guvern.
Subsecretarul de stat le-a transmis noilor prefecți și subprefecți: ”Începând de astăzi, aveți o datorie foarte importantă, veți veghea la respectarea legii și, în același timp, veți acționa ca liant între comunitățile locale, autorități și Guvernul României.”
De asemenea, reprezentantul MAI a menționat complexitatea situațiilor pe care prefecții și subprefecții vor trebui să le gestioneze și necesitatea unei bune colaborări cu Ministerul Afacerilor Interne.
Oficialul MAI a subliniat rolul major pe care demnitarii publici îl au inclusiv în gestionarea pandemiei de COVID-19, astfel încât să asigure protejarea sănătății cetățenilor.
În încheiere, subsecretarul de stat Gheorghe SORESCU i-a asigurat pe noii reprezentanți ai Guvernului în teritoriu că în MAI vor găsi întodeauna sprijinul necesar pentru realizarea proiectelor în folosul comunităților și, totodată, le-a solicitat să conștientizeze importanța funcției pe care o ocupă.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut