Comunicat de presă

Structurile Inspectoratului General al Poliției Române efectuează, marți, 15 februarie a.c., 13 acțiuni operative, desfășurând 40 percheziții pe patru linii de activitate: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale, precum și arme, explozivi și substanțe periculoase.

În ultimele 24 de ore, angajații MAI au intervenit la 4.133 evenimente, dintre care 2.350 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.783 situații de urgență.

Infracționalitate și siguranță rutieră

La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 804 posibile infracțiuni, dintre care peste 20% au fost sesizate din oficiu.

Polițiștii au prins în flagrant 122 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 128 de fapte penale, și au depistat 14 persoane urmărite național sau internațional.

De asemenea, au fost identificați 48 autori în 46 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Totodată, efectivele de jandarmi au prins în flagrant 37 de autori de infracțiuni care au săvârșit 34 fapte penale.

În urma activităților desfășurate pe drumurile publice pentru prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut 562 de permise de conducere și 247 de certificate de înmatriculare pentru diferite abateri comise la regimul circulației pe drumurile publice.

Sancțiuni contravenționale aplicate

Pentru abaterile de natură contravențională constatate de efectivele de polițiști și jandarmi, în cadrul misiunilor desfășurate, au fost aplicate peste 8.110 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 2.5 milioane de lei.

De asemenea, angajații IGSU au efectuat 140 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 434 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 124.500 de lei.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

În ultimele 24 de ore, serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea de asistență medicală de urgență pentru 1.395 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, luni, au fost salvate nouă persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane.

Tranzitul frontierei de stat

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 90.401 de persoane și de 32.912 de mijloace de transport.
În urma efectuării formalităților de control au fost reținute în vederea confiscării bunuri în valoare totală de peste 233.000 de lei.
De asemenea, polițiștii de frontieră au depistat 18 migranți ilegali.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut