Participarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, la evaluarea activității desfășurate în anul 2021 de Jandarmeria Română

Astăzi, 15 februarie, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, a participat la Ședința de evaluare a activității desfășurate de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române în anul 2021.

Ministrul Afacerilor Interne a salutat activitatea desfășurată de efectivele Jandarmeriei Române în 2021, un an cu încercări în multe privințe, în care misiunile au fost numeroase și cu un grad ridicat de complexitate, în care jandarmii au fost nevoiți să se adapteze rapid situațiilor și să aibă cel mai eficient răspuns.  De asemenea, oficialul MAI a apreciat activitatea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române de anul trecut ca fiind  mărturie a seriozității cu care sunt îndeplinite misiunile atât cele curente, cât și misiunile desfășurate în prima linie a luptei cu pandemia.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, a subliniat, de asemenea, capacitatea de adaptare, flexibilitatea și rezistența Jandarmeriei, calități pe care le consideră esențiale în aceste vremuri. Totodată, a reamintit rolul jandarmilor în desfășurarea acțiunilor comune de depistare și anihilare a rețelelor de migrație ilegală, dar și în cadrul misiunilor de transport și de însoțire a migraților.

La finalul Ședinței de evaluare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a subliniat și a adus în atenție un obiectiv central al activităților desfășurate de jandarmii români: creșterea gradului de siguranță a cetățenilor. “Trebuie să vă asumați cu putere și multă pricepere rolul social pe care îl jucați în societate. În acest sens vă solicit să aveți, în continuare, o prezență activă în stradă, să măriți numărul patrulelor pedestre, să colaborați intens cu structurile de poliție pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional!” a mai spus demnitarul.

Ministrul a felicitat comanda Jandarmeriei Române pentru preocuparea permanentă de a îmbunătăți condițiile de lucru și de a se adapta noilor cerințe ale societății.  Pe dimensiunea cooperării internaționale, ministrul a menționat contribuția avută și rezultatele obținute în cadrul misiunilor din Afganistan desfășurate sub egida NATO.

La activitatea din această dimineață au fost prezenți doamna Nicoleta Pauliuc, președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, domnul Pavel Popescu, președinte  al Comisiei pentru apărare, ordine publică ș siguranță națională din Camera Deputaților, domnul chestor general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Președinții Comisiilor pentru apărare din Senat și Camera Deputaților au transmis mesaje de felicitare pentru activitatea desfășurată în 2021, asigurând Jandarmeria Română de sprijinul, implicarea și disponibilitatea în proiectele care au ca scop eficientizarea misiunilor.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut